Genel- PMP’ler İçin Gerekli 60 PDU

Bu konuda PMI.org üzerinden daha detaylı bilgi elde edileceği gibi sitemiz içerisinden de bir çok bilgiye erişmek mümkün.

Öncelikle sahip olduğunuz bilgi birikimini muhafaza etmeniz önemli. PMP ünvanlı Proje Yöneticileri, proje yönetimi metodolojilerine hakim olarak ve konuları belirli aralıklar ile gözden geçirerek güncel kalmak için 3 yıl boyunca 60 PDU toplamalıdır.

PDU toplamanın en çok tercih edilen yolu Proje yönetimi eğitim/seminerlerine katılmaktır. Uzman kişilerden alacağınız eğitimler, PMBOK ve bilgi alanlarındaki değişiklikleri daha iyi kavramanıza katkı sağlayacağı gibi bilgilerinizi pekiştirecektir. Ayrıca PMI.org üzerinden katılacağınız tartışmalar, yazacağınız blog yazıları, PMBOK için bölümlere vereceğiniz destekler ve diğer gönüllü çalışmalarınızda PDU kazanmanıza yardımcı olacaktır. Çok tercih edilmeyen bir yöntemde, proje yöneticisi olarak çalıştığınız zamanı PDU olarak saydırabilmeniz. Ancak bu süre 5yıl için 15 PDU dur. Bazı yabancı sitelerde düzenlenen webinarlar sayesinde de ücretsiz PDU elde edebilirsiniz.

Blog Kategorileri