İnsan Kaynakları – PMO Yöneticileri ve İdareciler Neden Uzlaşamazlar ?

Metrikler Yüzünden

PMO Yöneticileri tarafından sıklıkla sorulan sorulardan bir tanesi projelerini ölçeklendirirken ve proje yönetim performanslarını ölçmek isterken ne tür metrikler kullanacakları ile ilgilidir. Bu çok önemli ve belirsizliklerin doğal karşılanması gereken bir noktadır.

Faydalı Makale: Proje Boyutunuza Göre Metodolojinizi Ölçeklendirin

Global düzeyde yapılan araştırma ve anketlere göre PMO Yöneticileri genellikle 2 tip metrik kullanmaktadır. Bunlar Level1 ve Level2 olarak adlandırılır.

Level1 metriklerinde Proje Yönetim Ofisindeki görevlendirilebilir PMP sertifikasına sahip kişiler, proje yönetim metodolojilerinin ve prensiplerinin çalışılan projelerde uygulanışı ve bu projelerde kullanılan proje yönetim araçlarının ne derece etkin kullanıldığı değerlendirilir.

Faydalı Makale: Proje Yönetim Araçlarının İncelemesi

Level2 metrikleri ise projedeki sorunların nasıl halledildiği, kaynakların aktivitelere ne şekilde paylaştırıldığı, süreçlerin geliştirilmesi, zaman ve maliyet kısıtları ve müşteri memnuniyeti gibi konular üzerinde yoğunlaşır.

Diğer yandan idareciler ise, verimliliklerini ölçmek için Level1 ve Level2 metriklerini kullanmak istemezler. Onların tercihi ise aşağıda belirteceğimiz Level3 metriğidir.

İdarecilerin tercihi olan Level3 :

· Yüksek gelir
· Yüksek kar
· Pazar payı
· Stok fiyatı
· Yüksek müşteri memnuniyeti
· Birim kazanç
· Düşük maliyet ve yüksek kazanç

gibi konular üzerinde yoğunlaşır.

PMO Yöneticileri projelerinde PM metodolojilerini oturtmaya, sistem inşa etmeye ve ekibindeki PMP sayısını arttırmaya çalışırken, idareciler daha çok finansal konular ile meşgul olur ve bu noktada iyi haberler duymak isterler. Her iki tarafta birbirlerine kendi kriterlerini kabul ettirmeye uğraşır ve bu oyunun galibi çoğu zaman idareciler olur..

Proje Yönetimi ve İş Analizi Disiplinlerini Nasıl Entegre Edeceksiniz? Bu iki metodolojinin ortak yanları neler? Kafanızı kurcalayan bütün soruların cevabı bu e-kitapta! İndirmek İçin Tıklayın

Blog Kategorileri