Yazı Dizisi – İstikrar ve Büyüme Yolunda Proje Yönetiminin Sağlayacağı 15 Fayda Bölüm II

Proje Yönetimi Metodolojisini Kullanarak Organizasyonunu Nasıl İleri Taşırsınız? Yazı dizimizin 2. bölümünde proje çıktılarınızı gözlemeleme ve geliştirme, bütçeleme ve maliyet kontrolü, takım çalışmasına teşvik, riskleri minimuma indirme başlıklarını inceleyeceğiz..

Dizinin İlk Bölümüne Gitmek İçin Tıklayın

6. Proje Çıktılarınıza Gerçek Zamanlı Analiz Yeteneği Kazandırma

Etkin bir şekilde proje çıktılarını yönetmek her şirket için önemlidir. Bu özellikle olgun proje yönetimi süreçlerine sahip küçük ve büyüyen şirketler için çok önemlidir. Unutmamız gereken nokta, proje çıktıları proje kilometre taşlarından farklıdır. Kilometre taşları bir proje sonucu olarak ölçülebilir ürün ve ya üretilen servistir. Çıktılarınız somut ve ya soyut olsun olmasın, proje çıktılarınızı gerçek zamanlı yönerek hedeflenen sonuıçların neresinde olduğunuzu, kapsam, zaman, maliyet gibi proje kısıtlarına uygunluğunuzu ölçebilirisiniz.

Bkz. Proje Temel Çizgileriniz Kullanın

7. Bütçeleme ve Maliyet Kontrolünü Geliştirme

Birçok işletme için proje bütçeleme süreci ürkütücüdür. Özellikle az proje yönetimi tecrübesine sahip olan şirketlerde durum daha kötüdür. Fakat proje bütçesi projenin performansını ve gelişimini ölçmek için gerekli bir araçtır. Proje yönetimi programlarını kullanarak, proje planlarınızdan ve proje tahminlerinizden proje bütçenizi direk olarak çıkartabilirsiniz. Ek olarak, proje yönetim programları size proje boyunca bütçeyi gözlemlemenizi sağlar. Aynı zamanda gerçek verilerle planlanan verileri karşılaştırarak şuan ki bütçenizi ve gelecek finansal izdüşümlerinizi doğru bir çerçevede görebilirsiniz.

Bkz. İNCELEME: Proje Yönetimi Yazılımları

8. Ürün ve Servis Çıktılarını Geliştirme

Her organizasyon ürünlerin ya da servislerin başarıyla gerçekleştirilmesi için etkili bir araca sahip olma ihtiyacı duyar. Proje yönetimi uygulamaları sayesinde proje yöneticileri, takımlarına liderlik etme becerisi sağlar. Aynı zamanda amaca ulaşmak için etkili bir strateji geliştirmesi için katkıda bulunur. Müşterileriniz proje çıktılarıyla direkt olarak etkileşim içindedir. Çalışanlarınızda, çıktılardaki rollerini ve projedeki paylarını daha iyi anlamaları açısından bu konudan faydalanacaklardır. Tamamıyla entegre olmuş, problemlere karşı hazırlıklı bir projeyi yönetmenin güzelliği onun esnekliğidir. Eğer akıllıca çizilmiş bir yol haritasına sahipseniz, proje yönetimi araçları size bu esnekliği sağlayacaktır.

Bkz. Proje Aktivite Listenizi Geliştirin

9. Takım Çalışmasına Olanak Tanıma ve Teşvik Etme

Geçmişten günümüze hem organizasyonlar hemde insanlar edindikleri tecrübeler sayesinde beraber çalışarak daha başarılı olabileceklerinin farkına varmıştır.(Bir elin nesi var iki elin sesi var). Başarısız işletmeleri incelediğimiz zaman, bu gerçeği görmezden geldiklerini ve organizasyonel hedeflerini takım çalışmasından uzak, projeleri kişilerin bireysel olarak gerçekleştirmesine izin verdiğini görürüz. Proje işbirliği bu durumu ortadan kaldırır ve ideal bir platformda proje yönetim süreci içerisindeki bilgilerin paylaşımı ve proje takımının birbirleri arasında olan sinerjisini arttırmayı sağlar. Bütün takım üyeleri ortak bir amaç doğrultusunda kişisel bir katılım göstererek işinizin yenilikçi bir felsefeye sahip olmasını sağlar. Aynı zamanda daha iyi problem çözümü, proje çıktılarında yüksek verim, maliyette azalma gibi pozitif etkilere sebep olur.

10. Proje Başarısızlıklarını Azaltma ve Riskleri Minimum Seviyeye İndirme

Birçok proje yönetim aracı size risklerinizi proaktif bir şekilde yönetme yeteneği sağlar. Merkezi olarak riskleri yöneterek, proje yönetimi sürecinin her aşamasındaki risklerin statülerini belirleyebilir ve çalıştığınız projenin gerçek zamanlı kontrülünü sağlarsınız. Dahası, bir dizi hafifletici eylemler uygulayarak risklerden ve onun kalite ve son proje çıktısı üzerindeki etkilerinden sıyrılabilirsiniz. İlk incelemeden son çıktıya kadar geçen zamanda, proje yaşam döngüsünde ki her aşamada riskleri yöneterek, proje çıktılarını zamanında ve belirtilen bütçede teslim edersiniz. Böylece her zaman mutlu müşterilere sahip olursunuz.

Yazı dizimizin 2. Bölümü burada son buluyor. Son bölümde nakit aşını kontrol, raporlama ve anlaliz, müşteri memnuniyetini geliştirme gibi konulara değineceğiz.

Proje Yönetimi ve İş Analizi Disiplinlerini Nasıl Entegre Edeceksiniz? Bu iki metodolojinin ortak yanları neler? Kafanızı kurcalayan bütün soruların cevabı bu e-kitapta! İndirmek İçin Tıklayın

Blog Kategorileri