Bu sorunun cevabı Agile prensiplerinden ne anladığınıza bağlıdır. Genel kanı, eğer projenizde çok fazla belirsiz unsur ve risk varsa Agile konseptini göz önüne alarak planlama yapmanız iyi olacaktır. Yakın geçmişe baktığımızda Agile konsepti US American Institute of Architects (AIA) tarafından kendi oluşturdukları bir metodoloji ile (Integrated Project Delivery” (IPD) ) tavsiye edilmiştir.
Her şeyden önce Agile teriminden ne anladığımız önemlidir. Agile, Değişen dünyaya ve değişen ihtiyaçlara cevap verebilmenin koşulu, esnek yöntemler kullanarak hızlı hareket edebilmektir. Burada öncelikleriniz önemlidir. Maliyet, zaman, müşteri istekleri.
Unutulmaması gereken bir noktada Agile konseptleri, projenizi erken bitirme, belirlenen maliyetin altına inme gibi konularda garanti vermez. Agile prensiplerinin temel odak noktası, her bir yinelemenin ardından kullanılabilir ürünler üretmek, ve müşteriye her bir yinelemenin ardından projeyi iptal etme şansını vermek üzerine oluşturulmuştu.
İnşaat projelerinde başarıya ulaşmak için tasarım ve uygulama şeklinde 2 temel süreç vardır. İş kırılım yapınıza ve buna bağlı oluşturduğunuz işi programınıza bağlı olarak Agile konseptleriyle proje planlamanızı oluşturabilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz gibi, kesinlik içermeyen , risk oranı fazla dinamik iş programına sahip projelerde Agile kullanmanız faydalı olacaktır. Birçok proje yöneticisi bu prensiplerin, projenin bazı özel durumları içerme ihtimali olduğunda yada IT sektöründe daha yararlı olacağı yönünde fikir beyan etmektedir. Ancak projedeki kritik yollarınızı ve kilometre taşlarınızı etkili şekilde birleştirdiğinizde Agile dan faydalanabilirsiniz.
Bir inşaat projesinde, mimarlarınız ve mühendisleriniz müşterileriniz ile sayısız toplantılar yapabilir.. Yada yapacağınız konutlar müşterilerden gelecek taleplere göre değişkenlik gösterebilir. Tüm bu durumlarda projenize dinamiklik ve esneklik katmak için Agile konsepti faydalı olacaktır.