Kurumların başarısı için kilit faktörlerden biri olan İş Analizinin etkin olarak uygulanabilmesi için süreci eğitimle desteklemek en sık başvurulan yollardan biri.
• Eğitim alınan kurumun güvenilirliği, (dolayısıyla eğitmenin tecrübesi, yetkinliği)
• Sunulan eğitimin dayandığı metodoloji,
• Verilen eğitimlerin uygulamalarla destekleniyor olması ve
• İçeriğin Dünya’daki son gelişmelere uygun, güncel bir içerik olması eğitimin etkinliği için temel gereksinimler.
TheBASolutions olarak iş analizi eğitimlerimizde temelde bu kriterlere yoğunlaşarak başarıyı sağlıyoruz.
Bu temel kriterlerin sağlanmasının yanında önemli bir soru da; hangi eğitim ne zaman alınmalı sorusu:
TheBASolutions olarak iş analizi alanında 2016 itibarıyla 5 farklı eğitim içeriğimiz bulunmakta. Bunlar:
• IIBA® CBAP®/CCBA® Uluslararası İş Analistliği Sertifikasyon Programı
• İş Analizi Teknikleri Sertifikasyon Programı
• Bilgi Teknolojileri İş Analistliği Sertifikasyon Programı
• Gereksinim, Kapsam ve Değişiklik Yönetimi Sertifikasyon Programı
• İş Analizi Yönetimi Sertifikasyon Programı
İş analizi alanında çalışan bir profesyonel olarak eğitimlere Temel iş analistliği eğitimi olarak adlandırabileceğimiz; IIBA® CBAP®/CCBA® Uluslararası İş Analistliği Sertifikasyon Programı ile başlamak faydalı olur. İş analizi alanında çalışan tüm profesyonellerin alması gereken temel iş analizi eğitimi ile uluslararası en iyi iş analizi uygulamalarını öğrenirken, gerçek vakalar ile de pratik yaparak süreci ve teknikleri tam olarak benimseme şansını yakalarsınız. 3 günlük bu eğitimle IIBA – CBAP uluslararası iş analistliği sertifikasyonu ön koşulunu sağlarken sınava da iyi bir hazırlık yapmış olursunuz.
Bilgi teknolojileri alanında çalışan bir iş analisti olarak yazılım yaşam döngüsü ve bilgi teknolojileri yönetişimindeki yerinizi yine uluslararası uygulamalarla ve bilgi teknolojileri perspektifinden bakarak öğrenmek için Bilgi Teknolojileri İş Analistliği Eğitimi’ne katılabilirsiniz. Bu eğitim de en başta alınabilecek bir eğitim. Ya da ilk eğitimi almış olanların hem bilgilerini biraz tazelemek hem de Bilgi Teknolojileri odaklı yeni konular öğrenmek için katılabilecekleri bir eğitim.
İkinci aşama eğitimlere İş Analizi Teknikleri Eğitimi ile başlayabilirsiniz. 2 gün süren bu eğitimde uluslararası alanda en çok kullanılan, en yararlı 15 iş analizi tekniği yine uygulamalarla sunulmaktadır. Süreç modelleme’den kullanım vakalarına (use case) iş vakalarından (business case) birikmiş işler listesi yönetimi’ne (backlog), zihin haritalama (mind mapping)’den karar modellerine kadar 15 farklı teknik detaylı olarak anlatılırken her bir teknik için ayrı ayrı uygulamalar da yapılmaktadır.
Gereksinimlerin ortaya çıkarılması, depolanması, iletişimi, ilgili dokümantasyonun hazırlanması, çözüm kapsamının, kapsama ve gereksinimlere gelecek değişiklik taleplerinin yönetilmesine yoğun uygulamalarla odaklanan Gereksinim, Kapsam ve Değişiklik Yönetimi Eğitimi ile iş analizi yetkinliğinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz.
Kurumda iş analizi sürecinin ya da ekibinin yönetimi sizin sorumluluğunuzda ise süreçteki kilit noktaları, iş analizi perspektiflerini, iş analizi görevlerini yönetsel açıdan nasıl ele alabileceğinizi öğreneceğiniz İş Analizi Yönetimi Eğitimi’ne katılabilirsiniz.