Genel- PMP Sınavında Kazanılmış Değer Analizi

PMP sınavlarında kazanılmış değer yönetimi
PMP Sınavında size fayda sağlayacak önerileri ve yöntemleri sizler için derlemeye devam ediyoruz. Bugün PMP Sınavına hazırlık konuları içinde önemli bir yeri olan EAV(Kazanılmış Değer Analizi)nin bu süreçte bize nasıl katkı sağlayacağını inceleyeceğiz. PMP Sınavına hazırlık forumlarından ve sosyal medyada ilgili tartışmaları takip ettiğinizde, bir çok kişinin kazanılmış değer yönetimi uygulayarak başarılı sonuçlar elde ettiğini görürsünüz. 

Hazırlık ve konu sonu testlerini çözmeye başladığınız zaman, soruları vaktinde bitiremediğinizi göreceksiniz. Sınav odaklı gittiğiniz için bu durum üzerinizde sürekli bir baskı oluşturabilir. 200 Soruluk denemeler, yada internette bulabileceğiniz ücretsiz kaynaklar ile yapacağınız pratik bu baskıyı aşmak için ideal bir yoldur. Bu testlerde eksiklerinizi görerek, hangi konulara odaklanmanız gerektiğini görebilirsiniz. 

 Yukarıda belirttiğimiz gibi, zamanlama bir çok adayın zorlandığı bir konudur. Yapacağınız pratikler ile bu noktada eksikleriniz olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki gib göstergeler kurarak bu eksikliği giderebilirsiniz. 

1- Her soru için ortalama dakika belirleyin. (1 dakika)
2- Bu  toplamda 200 dk yapar ve tüm soruları tekrar etmek için yada 1-2  defa ara vermek için 40 dakikanız kalmış olur. (4 saatlik sınav sürecinde)
3- ETC ve EAC değerlerinizi planlayın. ETC değeri sınav boyunca doğru yolda olmanızı sağlayacaktır  Zaman kısıtlanması sabit ve 4 saat. Elinizdeki kaynakları, verileri kullanarak bu hesaplamaları yapabilirsiniz. Sınav sürecini tpkı bir proje yönetiyormuş gibi planlayın,  eğer belirlenen zaman kısıtında projenizi teslim edemezseniz, başarısızsınız demektir. 

Sonunda sınav projenizin sponsoru/müşterisi(PMI) onayı verecek ve PMP Sertifikasını almaya hak kazanacaksınız.

Kariyeriniz boyunca çalıştığınız ekiplerden ve yöneticilerden neler öğrendiniz? 

Kendi yaptığınız doğrular, başkalarında gördüğünüz yanlışlar neler?
 
Sizin Gibi #saglamyonetici Kayıtsız Kalmamalı!

Twitter’den #saglamyonetici hashtag ile görüşlerinizi paylaşın

Blog Kategorileri