Genel- CAPM Sertifikasının Yararları ve Profesyonel Kariyerinize Etkisi

Proje yönetiminin öneminin arttığı bu günlerde PMP Sertifikasına sahip olan kişilerin değeri de aynı oranda artmaktadır. Haliyle her sektörden PMP sınavına girmek isteyen birçok kişi PEM’in kapısını çalmakta. Fakat iş hayatında diğerlerine nazaran “yeni” olan kişiler, sınavın ön şartı olan 4500 saatlik proje yönetimi tecrübesini karşılayamabiliyor. Böyle durumlarda CAPM sertifikasyonu iyi bir alternatif olabilir.
 
Proje yönetim ve Proje yöneticileri dünyasına adım atmak istiyorsanız, CAPM sertifikasyonunu ile başlamak akıllıca olabilir. Bildiğiniz gibi PMI tarafından verilen tüm sertifikalar dünya çapında kabul görmekte ve bu sertifikalar tüm dünyada yüksek derecede bir saygınlığa sahiptir. Eğer PMP sınavına girmek için istenen tecrübeye sahip değilseniz CAPM sertifikası size ilgili işlerde proje yönetimi tecrübesi kazanmanıza yardımcı olarak PMP olmaya ilerleyen yolda pozitif etki yapar. 
  
PMP ve CAPM arasındaki en belirgin farklardan biri PMP sertifikasyonunun herkes tarafından bilinmesidir. CAPM daha az bilinen bir sertifikasyondur. Bir ikincisi ise işveren şirketlerin personel arayış kriterleriyle ilgilidir. Eğer bir araştırma yaparsanız, Global ve yerel düzeyde PMP şartı soran binlerce şirket bulabilirsiniz.  Bu yüzden CAPM kariyerinizi yukarıya doğru yükseltmek için PMP kadar etkili değildir.
 
CAPM sertifikasyonunu bir başlangıç olarak görmeli ve kariyer yolunuzda edindiğiniz tecrübeler ile PMP sertifikasını kolaylaştıran bir süreç olarak görmelisiniz. Tamamen aynı metodolojiyi öğreten ve PMI standartları ile proje yönetimini öğreten bu süreç iyi bir proje yöneticisi olarak yetişmenize büyük fayda sağlayarak, PMP sınavına hazırlanmanızı kolaylaştırır. Bilindiği gibi PMP sınavı CAPM sınavından daha zordur. Bu yüzden çok alıştırma yapılmalıdır. CAPM de bu alıştırmaları çözmenizi sağlayacak ve size tecrübe katarak hayalinizdeki yerde hedeflediğiniz pozisyonda çalışmanızı sağlayacaktır.

Blog Kategorileri